Aristotel Dascal | Ce face o casnicie sa reziste cel putin 7 ani
15200
single,single-post,postid-15200,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,wpb-js-composer js-comp-ver-4.2.3,vc_responsive

Ce face o casnicie sa reziste cel putin 7 ani

coach-anniversary-7-q

11 Jan Ce face o casnicie sa reziste cel putin 7 ani

Impreuna cu Rebeca tocmai am sarbatorit cea de-a 7-a aniversare a casatoriei noastre. A fost dificil sa iesim impreuna cu baietelul nostru de 2 ani si bebelusul nostru nou nascut. Totusi am reusit sa ajungem la un restaurant. Ce bine ca au adormit amandoi si am avut aproape o ora intreaga sa radem, sa povestim si sa ne mai impratasim din ganduri.

Am vorbit despre ce am invatat unul de la celalalt, despre cum am crescut si cum ne-am schimbat pe parcursul casniciei noastre pana acum, ce ar trebui sa facem mai des si ce sa nu mai facem.  Am invatat atat de multe impreuna chiar daca suntem incapatanati, diferiti si avem fiecare perspectiva si ideile lui. Am devenit mai buni de-a lungul timpului la a ne asculta reciproc si a intelege ce simtim fiecare, de ce este important si cat de important  este sa respectam diferentele dintre noi.

Daca ar fi sa ma gandesc la un lucru anume care ne-a tinut impreuna, ne-a modelat casnicia si ne-a imbunatatit in versiuni mai bune de noi, as spune ca este a darui.

Lunile si anii zboara, si vine un moment cand poate simti ca cel de langa tine nu iti mai implineste nevoile asa cum te astepti si e nedrept. Poate nu te intelege si poate nici nu pare sa ii pese, si simti ca numai tu te sacrifici si porti toata povoara. Ei bine, daca asa simti, probabil ca si el simte la fel.

Acela este momentul in care trebuie sa iti amintesti ca doar continuand sa il intelegi si sa ii implinesti nevoie partenerului tau poti deveni mai puternic iar el va aprecia asta si va vedea dragostea ta. Si cand o vor face, va simti nevoia extraordinara de a face la fel pentru tine.

Asadar, in loc de o focalizare negativa pe ce ar trebui sa primim ar trebui sa ne straduim in schimb sa implinim cat mai mult posibil nevoile celuilalt.

Este mult mai usor cand incepi casnicia in acest fel. Dar chiar daca o faci, cum am facut si eu, tot te gasesti uneori tentat sa ceri ceea ce crezi ca ti se cuvine. Este o alegere continua, dar merita.

Ce se intampla daca nu o faci? Probabil poti sa renunti si sa o iei de la capat cu o alta relatie sau casnicie, dar e destul de probabil ca vei ajunge in acelasi loc.

Asa ca petrece timp impreuna cu partenerul tau de viata, intelege-i nevoile si fa tot ce iti sta in putinta sa il implinesti. Fa-o si va deveni o persoana mai buna si mai fericita. Asta inseamna dragostea. Si foarte probabil ca vor simti asta si se va stradui sa faca la fel pentru tine.

No Comments

Post A Comment

*


*